Search
  • ecocuratenie

Cele mai comune greseli cand faci curatenie generalaIn perioada sarbatorilor, curatenia generala este unul dintre cele mai importante activitati pe care le realizam. Primavara ne gandim sa reamenajam si sa reimprospatam aspectul locuintei noastre inlocuind lucrurile de care nu mai avem nevoie.

Trebuie sa ne familiarizam cu cele mai uzuale greseli pe care le poti face in timpul curateniei generale. Desi toate gospodinele stiu ce au de facut in timpul curateniei generale, este bine sa stii si cateva trucuri. Cu aceasta ocazie, inveti cum poti sa faci curatenie mai usor, mai eficient si mai economic!

Iata cele mai comune greseli cand faci curatenie generala:

Curatenia din baie si bucatarie este cea mai importanta din intreaga locuinta, deoarece acolo exista mediul umed. Acesta este cel mai bun mediu de propagare pentru microorganismele atat de daunatoare sanatatii noastre.

Totusi, nu trebuie sa exagerezi cu frecarea acestor suprafete! Daca vei curata cada cu substante abrazive, suprafata isi pierde luciul. Pentru a evita sa zgarii stratul de email, foloseste un detergent emolient non-abraziv. Folosit regulat, acesta este suficient pentru o curatenie de calitate. Daca insa vei spala cada mai rar de 2-3 ori pe saptamana, este posibil ca produsul sa nu curete temeinic. Precum in cazul oalelor pe care le fierbi pentru a le curata, trebuie sa procedezi similar si cu cuptorul.Daca vei curata cuptorul cand este rece, nu vei reusi sa elimini petele si depunerile intarite. Este mai eficient sa il speli dupa ce ai inchis focul de aproximativ 20 de minute. Acest rastimp il va mentine cald, astfel incat sa nu te ranesti si sa poti folosi o solutie non-abraziva. Substante naturale pentru curatenie sunt bicarbonatul de sodiu si otetul. Folosindu-le, poti inlocui solutiile chimice din comert.Speli geamurile cand e insorit? Produsul pulverizat pe fereastra se va usca rapid de la caldura si vei observa darele ramase. Poti prepara in casa o solutie economica din detergent pentru vase, apa si otet. Aplic-o atunci cand este innorat si vei avea mai mult timp la dispozitie pentru a reusi sa elimini urmele de pe fereastra.Daca freci prea intens tapiteria, vei determina patrunderea petelor mai intens in tesatura. In schimb, poti inmuia o carpa in apa minerala sau sifon, frecand usor suprafata patata. Nu insista foarte mult pe aceeasi portiune! In schimb, poti curata carpa mai des pentru a relua operatiunea. Daca freci incet cu o carpa mereu curata, ai sanse mai mari sa elimini petele din tesatura.Pulverizezi spray-ul de mobila pe toata suprafata? Este mai bine sa n-o faci! Pana vei ajunge la ultimul raft al mobilierului, substanta se va usca si imprima in lemn in locul in care ai pulverizat-o. Va deveni dificil de intins, pata se poate impregna in lemn si, in plus, nu este economic! Daca aplici spray-ul pe carpa sau pe o singura portiune de mobilier, vei curata mai bine si mai repede. Solutia nu se va usca si vei folosi numa icantitatea necesara de produs.Daca aspiri parul animalelor de casa, faci o mare greseala. De fapt, vei reusi sa il imprastii peste tot cu aspiratorul clasic. In cazul suprafetelor tapitate cum ar fi covorul sau canapeaua, poti folosii o perie sau o rola adeziva pentru a strange parul. Daca ai parchet sau gresie, cel mai probabil detii un mop electrostatic cu care vei curata eficient suprafata. Ai grija la sanatatea ta, deoarece parul animalelor poate provoaca alergii!

Daca vrei sa economisesti timp si energie, poti cauta o firma de curatenie profesionala care sa te ajute. In ultimii ani, tot mai multe gospodarii si mai ales antreprenori apeleaza la o firma de curatenie pentru a scuti timpul, efortul si achizitionarea produselor de curatenie.

3 views
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

FIRMA DE CURATENIE PROFESIONALA BUCURESTI

Firma curatenie Bucuresti sustinuta de o echipa instruita in lucrari specializate de curatenie, pentru suprafetele nobile cum sunt cele din marmura, fatade de cladiri, cabinete medicale, amenajari pentru diverse evenimente, curatenie dupa constructor. Utilizam tehnologia de injectie-extractie si produse certificate, care nu prezinta riscuri pentru sanatate.

SOSEAUA BUCURESTI - TARGOVISTE

12A  ILFOV ROMANIA

Tel: +4-0748-898-888

Contact e-mail

  • Luni – Vineri 8:00 – 22:00

  • Sambata – Duminica: 8:00 – 16:00

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2021 eCO Curatenie Profesionala 

ECO SIGLA  22.png