Search
  • ecocuratenie

Care sunt locurile si lucrurile din locuinta pe care lumea omite sa le curete?


In locuinta fiecaruia dintre noi, exista unele locuri si obiecte pe care fie uitam, fie evitam voit sa le curatam. Acestea ajung sa devina in scurt timp surse de dezvoltare si proliferare a bacteriilor si germenilor care reprezinta un adevarat pericol pentru sanatate.


In cele ce urmeaza, va prezentam cateva dintre cele mai frecvente locuri si lucruri de care trebuie sa va ocupati data viitoare cand doriti sa faceti curatenie pe cont propriu, fara ajutorul unei firme de curatenie specializate:

1. Manerele si clantele usilor, nu doar ale celei de la intrare sau ale celor interioare. Sa nu uitam ca sertarele dulapurilor au si ele manere. La fel si alte obiecte de mobilier – birouri, comode, parti din biblioteca, paturi s.a.

2. Tocurile ferestrelor si ale usilor sunt adesea trecute cu vederea. Chiar si cand se face curatenie generala, sunt spalate geamurile, dar tocurile nu. La fel si in cazul usilor. Acestea acumuleaza in timp depuneri de mizerie si praf si devin surse de dezvoltare a mucegaiurilor si bacteriilor, care se vor raspandi in aerul din locuinta.

3. Garniturile/partile din cauciuc sau din plastic ale electrocasnicelor, in special cele de bucatarie. La fel si in cazul altor obiecte de folos din bucatarie, cum sunt: coada ibricului si a tigaii, elementele de prindere ale capacelor de vase, urechile oalelor s.a. Nu o sa va vina sa credeti cata mizerie se poate strange pe acestea. Degeaba va veti spala pe maini daca apoi veti pune mana pe coada ibricului care nu a fost curatata in ultimele luni. Microbii, odata ajunsi pe mainile tale, pot ajunge cu usurinta in organismul tau si te pot imbolnavi. Urmarile actiunii acestora se simt diferit, de la persoana la persoana, in functie de tipul agentilor patogeni si de sistemul imunitar al fiecaruia. Mai devreme sau mai tarziu, expunerea repetata la actiunea acestora, poate cauza alergii, afectiuni respiratorii s.a.

4. Borcane si vase de bucatarie folosite rar. Chiar daca nu le folosim, este recomandat sa le spalam din cand in cand deoarece acumuleaza praf, mizerie si vapori de grasime. Daca le lasam necuratate peste an asteptand sa vina toamna pentru a pune muraturi, acestea genera mirosuri neplacute in aer si vor deveni mai greu de curatat atunci cand vom avea nevoie de ele.

5. Telecomenzile electrocasnicelor, fie ca ne referim la televizor, music player sau aparatul de aer conditionat, ajung veritabile surse de microbi. Acestea trebuiesc curatate de fiecare data cand facem curatenie.

6. Tastatura calculatorului este o alta sursa de dezvoltare a microbilor care adesea este trecuta cu vederea cand facem curatenie. Nu evita sa o cureti cat mai des.

7. Telefonul mobil. Cercetari au aratat ca numarul de germeni de pe un telefon mobil poate fi chiar mai mare decat cel al unui colac de wc. Riscul unei imbolnaviri este deci foarte ridicat in cazul acestui obiect aflat intotdeauna asupra noastra.

In acest articol nu dorim decat sa va oferim o scurta prezentare a principalelor lucruri din locuinta pe care multa lume uita sa le curete. Este foarte important totodata sa recunoastem necesitatea curatarii acestora si nu le trecem cu vederea. Lista lucrurilor din locuinta pe care trebuie sa le curatam frecvent este insa una lunga. Pentru o igienizare totala si o curatenie perfecta in locuinta, luati legatura cu firma de curatenie eCO-curatenie.com. Veti scuti timp si energie, iar calitatea curatenie va fi la cel mai inalt nivel.

4 views
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

FIRMA DE CURATENIE PROFESIONALA BUCURESTI

Firma curatenie Bucuresti sustinuta de o echipa instruita in lucrari specializate de curatenie, pentru suprafetele nobile cum sunt cele din marmura, fatade de cladiri, cabinete medicale, amenajari pentru diverse evenimente, curatenie dupa constructor. Utilizam tehnologia de injectie-extractie si produse certificate, care nu prezinta riscuri pentru sanatate.

SOSEAUA BUCURESTI - TARGOVISTE

12A  ILFOV ROMANIA

Tel: +4-0748-898-888

Contact e-mail

  • Luni – Vineri 8:00 – 22:00

  • Sambata – Duminica: 8:00 – 16:00

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2021 eCO Curatenie Profesionala 

ECO SIGLA  22.png